Home
Programma vandaag
ma dec 22 @00:00 - 18:00
Radio RTV Drenthe
ma dec 22 @18:00 - 18:30
Streektaal Nonstop
ma dec 22 @18:30 - 19:00
Tynaarlo Informatief
ma dec 22 @19:00 - 20:00
Tynaarlo Sport Lokaal
ma dec 22 @20:00 - 21:00
Sportprogramma "waar zijn onze (top)sporters gebleven"
ma dec 22 @21:00 - 22:00
The addict Corner
ma dec 22 @22:00 - 23:59
Radio RTV Drenthe
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Radio RTV Drentheweer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

Tynaarlo Lokaal, de lokale omroep voor Tynaarlo, zend 30 uur per week uit met een grote diversiteit aan programma's van top 40 tot klassiek en alles wat er tussen zit. Op dit moment heeft de omroep een kleine 50 enthousiaste vrijwilligers en groeit nog steeds.

De omroep wil graag meer en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor alle onderdelen binnen haar organisatie. Redactie, presentatie, techniek en ondersteuning. Er is veel werk te doen bij onze lokale omroep en niet alleen voor de microfoon maar ook op het gebied van voorbereiding van een programma en aan onderhoud binnen de studio.

Redactie werk is een van de belangrijkste onderdelen van een programma, het voorbereiden van onderwerpen, muziek keuze, uitnodigen van gasten, teksten schrijven voor de presentatoren.

Onze studio in Paterswolde beschikt over moderne apparatuur waar constant in wordt geïnvesteerd, we beschikken over een moderne mengtafel, galmeffecten, directe verbinding met internet en telefoon, daarnaast beschikken over een locatieset die wordt ingezet voor uitzendingen buiten de studio. Nieuwe technici worden door ons zelf opgeleid om binnen enkele weken zelfstandig te kunnen werken.

Binnen onze omroep is er voor iedereen plaats en altijd wat te doen. Meld je aan bij Tynaarlo Lokaal en wordt ook een van onze enthousiaste vrijwilligers.

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of via ons contactformulier

 

plaatje1 4652Het nederlands zaalvoetbal herenteam voor doven staat onder leiding van Dick-Peter Vis uit Gasselte.
Ze behoren tot de beste acht teams en zijn automatisch geplaatst voor het WK dat volgend jaar wordt gehouden in Thailand.

De voorbereiding op het toernooi wordt overschaduwd door financiële perikelen.

Waar in de omringende landen de nationale bonden steeds vaker een flinke buidel met geld op tafel leggen om de trainingsfaciliteiten te verbeteren, moeten de dove spelers van Oranje alle financiële zeilen bijzetten. Zo worden bijvoorbeeld geen reiskosten vergoed en ze moeten zelfs meebetalen om mee te kunnen doen aan het WK. Om die reden moeten we ook regelmatig toernooien in het buitenland afzeggen. Wat een verschil met Engeland, waar de nationale voetbalbond een bijdrage van 60.000 pond heeft geschonken aan het Engelse zaalvoetbalteam voor doven.


De bond is daarom volledig afhankelijk van geldschieters die de sportieve inspanningen van de nationale doventeams niet alleen een warm hart toedragen maar ook op waarde schatten.

U wilt aanvullende informatie mail dan naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

005-112eelde15Aan de Norgerweg in Donderen is een aanhanger in de sloot beland.

Op de aanhanger lagen allemaal zware betonblokken. Die kwamen ook in de sloot en in een naastgelegen weiland terecht.

Volgens de bestuurder van de kraan met aanhanger werd hij op 'asociale wijze' ingehaald door een automobilist, waardoor hij moest uitwijken. Daarbij kwam de aanhanger in de sloot terecht. De automobilist die inhaalde, reed door.

Afgesloten

Er wordt nu hard gewerkt om de aanhanger weer uit de sloot te halen. Door die werkzaamheden is de Norgerweg afgesloten voor verkeer.

Foto 112eelde.nl

 

kerk PaterswoldeVoor de projectontwikkelaar die momenteel de Mariakerk aan de Nieuwe Akkers in Paterswolde verbouwt tot kindercentrum, wacht een fikse boete als hij hiermee doorgaat.

Voor de verbouwing is een vergunning van de gemeente Tynaarlo nodig, maar die is nog niet aangevraagd. Eerder deze week legden B en W de bouwstop al op. Maar de ontwikkelaar heeft volgens het college aangegeven hier geen boodschap aan te hebben. Daarom wordt nu een boete van 1600 euro opgelegd voor elke dag dat de bouwwerkzaamheden doorgaan met een maximum van veertigduizend euro.

Overigens juichen B en W de komst van het kindercentrum en dus een nieuwe bestemming voor de kerk toe.

 

ZandsculptuurHet SculpturePark in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren wil de status van zandmuseum. Daarmee zou Drenthe het tweede zandmuseum van de wereld krijgen.

Directeur John Franke van het evenementencomplex, met daarin een permanente expositie van zandsculpturen, zei dat vanmiddag in het Radio Drenthe-programma Cassata.

In Japan is ook een zandmuseum te vinden, maar Franke is daar nog nooit geweest. "Toch zouden we daar eens moeten kijken, naar hoe het daar is opgezet en ingericht, en welke samenwerking mogelijk is."

In het zandmuseum wil Franke een expositie inrichten over onder meer de oorsprong van zand en de honderden soorten die in Drenthe voorkomen.  "Het dna van Drenthe is eigenlijk zand. Door de ijstijd zijn we hier in Drenthe een soort vergaarbak geworden van honderden soorten zand. Dat moet tot uiting komen in dat zandmuseum."  Franke verwacht dat de status van museum eind januari afkomt: "Dan zijn we het eerste zandmuseum van Europa en de tweede van de wereld." Franke wil hiermee de zandactiviteiten in de Prins Bernhardhoeve verder uitbouwen.

Vandaag zijn in het SculpturePark acht zandkunstenaars aan de wedstrijd voor het WK zandsculpturen maken begonnen. Op 14 december maakt de jury bekend, onder leiding van Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar, wie de winnaar is. Daarna volgen de Open Nederlandse Kampioenschappen voor amateur-zandkunstenaars, waarbij op 21 december de winnaar bekend wordt. ??Thema van beide wedstrijden is Worldwide Christmas. De zandkunst die uit deze wedstrijden voortkomt, is tot eind januari te zien.

 

Eeldenaar Jan Smits voorgedragen als politiek Talent 2014

Zes genomineerden zijn in de race voor de titels Drents Politicus van het Jaar en Politiek Talent. Wie er met de titels naar huis gaan, ziet u vrijdag 12 december. Tot die tijd maakt u kennis met de kanshebbers.

Statenlid Jan Smits is genomineerd voor de titel Politiek Talent van het jaar 2014.

Hij was in 2014 ook informateur van het huidige college van Tynaarlo

 

sprookjeshof-buiten Zuidlaren open na 1 januari? Dat is nog steeds de grote vraag. Eigenaar Albert Tolner is nog in gesprek met meerdere overnamekandidaten.

Haagse regeldrift zat

In augustus maakte de eigenaar bekend dat het attractiepark de deuren gaat sluiten. Volgens Tolner is het beheren van het attractiepark een onmogelijke opgave geworden door alle regels vanuit Den Haag. ??Toen een tweetal speeltoestellen in zijn park werd afgekeurd, was voor Tolner de maat vol. In een attractiepark in Dalen werden dezelfde toestellen namelijk wel goedgekeurd.

Overnamekandidaat gezocht

Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren gaat op 1 januari dicht, tenzij er een geschikte overnamekandidaat wordt gevonden. Op dit moment lopen er nog onderhandelingen met verschillende kandidaten. ??Op 15 december moet duidelijk zijn of het attractiepark daadwerkelijk wordt overgenomen. Anders gaat de deur van Attractiepark Sprookjeshof definitief op slot.

 
Online
We hebben 5 gasten online
Onderwerpen Informatief
ma dec 22 @18:30 - 19:00
Zuidlaarder Dominee de heer Slob ivm. de vernieuwende en verrassende Zuidlaarder Kerstnachtdienst.
ma dec 22 @18:30 - 19:00
Zuidlaarder Kunstenares mevrouw Terpstra ivm. haar expositie en ivm. schilderles.
di dec 23 @18:30 - 19:00
de heer Verel van het muziekinstrumenten museum
di dec 23 @18:30 - 19:00
De zeer bekende Anner Bluesmuzikant de heer B.J. Hegen ivm. zijn liefde en passie voor de Blues en tevens te beluisteren door hem meegebrachte zeer fraaie authentieke Bluesmuziek uit de jaren '30.
wo dec 24 @18:30 - 19:00
KERSTAVOND, DUS GEEN UITZENDING!!! Alle medewerkers van uw radio omroep Tynaarlo Lokaal wensen u prettige kerstdagen en een heel mooi 2015 toe.
do dec 25 @18:30 - 19:00
Weersverwachting van Weerstation Eelde met Christian van Kammen om 18.55u