Home
Programma vandaag
di sep 23 @00:00 - 18:00
Radio RTV Drenthe
di sep 23 @18:00 - 18:30
Streektaal Nonstop
di sep 23 @18:30 - 19:00
Non-stop-zomer
di sep 23 @19:00 - 22:00
Goud of Fout of vanaf 20.00 uur Gemeenteraad
di sep 23 @21:00 - 23:59
Raadsvergadering Tynaarlo of Muziek
di sep 23 @22:00 - 23:59
Radio RTV Drenthe
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Radio RTV Drentheweer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

verzorgingshuis

Het voormalige verzorgingstehuis De Wieken in Eelde wordt gesloopt. Het gebouw verkeert in een slechte staat.

Bovendien blijven ouderen steeds langer thuis wonen, waardoor er minder vraag is naar verzorgingstehuizen. Directeur Nienke Ybema van Dignis heeft de hoop op een nieuwe woonvoorziening voor ouderen in Eelde-Paterswolde niet opgegeven. Ze is op zoek naar investeerders, maar heeft deze nog niet gevonden.

Op het terrein van De Wieken komt voorlopig geen nieuwbouw. De sloopwerkzaamheden beginnen volgende week

 

steenmarter-in-de-auto

De steenmarter is een beschermd diersoort die onder andere schade veroorzaakt onder de motorkap van auto's. De gemeente stelt een gemeentelijk beheerplan voor de dieren op, waardoor steenmarters op diervriendelijke wijze kunnen worden bestreden.

Op dit moment moet elke aanvraag vanuit Tynaarlo voor het bestrijden van steenmarters door de provincie worden beoordeeld. Dit kost drie tot vijf weken en in die tijd kan de aanvrager niets doen tegen de overlast van het dier.

De gemeente Tynaarlo krijgt jaarlijks 20 tot 25 meldingen over steenmarters.

 

Danish AirEr is belangstelling van de Deense luchtvaartmaatschappij Danish Air Transport (DAT) voor een lijndienst tussen Scandinavië en luchthaven Eelde. De directie van DAT komt daarvoor eind deze maand naar Eelde om met het bedrijfsleven hierover te praten.

DAT wil van het noordelijke bedrijfsleven weten of er belangstelling is. Daarbij wordt gevraagd aan klanten om een minimum aantal tickets te kopen, zodat een lijndienst kan bestaan. Een andere optie is dat vanuit het bedrijfsleven geld wordt gestort in een routefonds. Daarmee heeft DAT gegarandeerde inkomsten. Voor Nederland is dit een nieuwe manier van werken. In Scandinavië gebeurt dit vaker. Luchthaven Eelde wil niet reageren, maar zegt verder geen partij te zijn en alleen maar te faciliteren. DAT vliegt met relatief kleine vliegtuigen, voornamelijk van het type ATR met 48 of 68 stoelen.

De Deense maatschappij denkt aan bestemmingen als Kopenhagen en Billund. Vanuit Billund zouden reizigers verder kunnen naar bijvoorbeeld Stavanger. Deze bestemming is vooral bestemd voor olie- en gasbedrijven. Voor de bestemming Kopenhagen wordt ook met de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS gesproken. De lijndienst van DAT vanaf Eelde kan dienen als 'feeder' voor internationale vluchten.

Op 30 september komen ondernemers bij elkaar op het Drentse vliegveld om met de directie van DAT te praten.

 

centrum vriesOntwikkelaar Berginvest wil niet meer investeren in het centrum van Vries. De plannen van de gemeente Tynaarlo om het centrum te verbeteren, gaan daarmee van tafel.

De gemeente Tynaarlo ontwikkelde samen met woningbouwcorporatie Woonborg, Berginvest, omwonenden en ondernemers een plan voor Vries. Er zouden nieuwe winkelruimtes gerealiseerd worden naast de plaatselijke supermarkt en de openbare ruimte zou worden opgeknapt. De ontwikkelaar kon in anderhalf jaar niet voldoende nieuwe huurders vinden voor de winkelruimtes en trok zich gisteren terug.

Het college van B en W wil opnieuw in gesprek met ondernemers in Vries om te kijken wat er op korte termijn geregeld kan worden. Wat de financiële gevolgen zijn van het terugtrekken van de investeerder is nog niet bekend.

 

zandsculptuur 7Zandsculpturenexpositie 'De Hondsrug verbeeldt' in de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren heeft sinds de opening in mei 50.000 bezoekers getrokken. De tentoonstelling is daarom tot 1 april 2015 verlengd.

Enkele maanden geleden besloot directeur John Francke permanent zandsculptuurtentoonstellingen te gaan houden in de Prins Bernardhoeve. Hij wil het Zuidlaarder zandsculpturenpark laten uitgroeien tot het grootste indoor zandsculpturenpark ter wereld.

 

Een man uit Tynaarlo die een woning wil bouwen op een industrieterrein aan de Ambachtweg in Tynaarlo had vandaag een tegenvaller bij de Raad van State.

De man wil geen bedrijfswoning maar een 'gewone' burgerwoning bouwen op het terrein en hij had gezegd dat de gemeente hem er nooit op had gewezen dat dit niet mocht. Maar een gemeentewoordvoerder toverde een brief uit 1992 van de man te voorschijn waarin hij vroeg om een loods met bedrijfswoning. De man kon zich de brief naar eigen zeggen niet herinneren. Hij had gehoopt na het beëindigen van zijn bedrijf een burgerwoning te kunnen bouwen, maar daar is een bedrijventerrein niet voor bedoeld, aldus de gemeente.

De Raad van State doet over enkele weken uitspraak in de zaak.

 

tijdelijke-AH-winkelDe VVD-fractie in Tynaarlo vindt dat B en W nog geen besluit kan nemen over een tijdelijke Albert Heijn op het voorterrein van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren.

De liberalen willen dat het college daarover duidelijk is, naar aanleiding van een artikel in deze krant vorige week. Daarin stond dat Hans Hendrikse, eigenaar van de Albert Heijn in Zuidlaren, in juni een vergunning aanvroeg voor een noodwinkel. Maar, zegt VVD-fractievoorzitter Gezienus Pieters: ,,In februari dit jaar is een raadsbesluit vastgesteld. Daarin staat dat er eerst een structuurvisie moet liggen."Het lijkt de VVD raadzaam dat burgemeester en wethouders klaarheid brengen over de te volgen procedure: ,,Je zult voor die structuurvisie eerst in overleg moeten met inwoners en ondernemers. Het verhaal gaat nu dat die tijdelijke Albert Heijn er dit jaar al komt. Dat is erg voorbarig."

De structuurvisie zal, zo liet wethouder Miriam Engels (D66) in het artikel weten, vermoedelijk pas eind 2015 klaar zijn. De Albert Heijn is op de huidige locatie echter allang uit zijn jasje gegroeid.

Met de noodwinkel wil Hendrikse de tijd tot de nieuwbouw overbruggen. (bron:dvhn.nl)

 
Online
We hebben 6 gasten online
Onderwerpen Informatief
di sep 23 @18:30 - 19:00
De heer Germs van Huus van de Taol ivm. B'art 2015 verovert Drenthe.
di sep 23 @18:30 - 19:00
Mevrouw Groenendal van P.k.n. gemeente ivm. de start van de Kinderkerk in Eelde.
vr sep 26 @18:30 - 19:00
De heer Zwiers, Boswachter bij Natuurmonumenten ivm. nabeschouwing wilde buitendagen; zijn werk als Boswachter en werkzaamheden Vennebroek en Vosbergen.
vr sep 26 @18:30 - 19:00
Agendabericht voor vrijdag 26 september 2014.