Home
Programma vandaag
do aug 28 @00:00 - 18:00
Radio RTV Drenthe
do aug 28 @18:00 - 18:30
Streektaal Nonstop
do aug 28 @18:30 - 19:00
Non-stop-zomer
do aug 28 @19:00 - 20:00
Streektaal Bartje
do aug 28 @20:00 - 21:00
Sounds of the Sixties
do aug 28 @21:00 - 22:00
Popclassics
do aug 28 @22:00 - 23:00
Popclassics
do aug 28 @23:00 - 23:59
Radio RTV Drenthe
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Radio RTV Drentheweer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

sprookjeshof-buitenDe Sprookjeshof in Zuidlaren sluit eind dit jaar de deuren, tenzij iemand de speeltuin en het zalencentrum wil overnemen. Eigenaar Albert Tolner is de strijd met de overheid zat en wil met het sluiten van zijn park een duidelijk signaal afgeven aan Den Haag.

De Sprookjeshof is al tientallen jaren een begrip in Zuidlaren en wijde omgeving en de familie Tolner worstelt al jaren met de overheidsregels. Eerst werd gesteggeld met de Raad van State over de nieuwe hal van de speeltuin, die er al sinds 2010 staat. En nu doen de instanties moeilijk over twee attracties in de hal, een klimheuvel en een gigantische glijbaan, waarvoor na twee jaar nog steeds geen veiligheidscertificaat is afgegeven. Beide speeltoestellen zijn vorige week gesloten in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Het probleem ligt volgens Tolner bij het bedrijf dat de speeltoestellen keurt. De leuning van de trap zou niet voldoen. Het hek dat voorkomt dat kinderen naar beneden vallen, is 1,10 meter hoog, maar de keuringsdienst wil dat die 1,30 meter hoog wordt. Tolner wil daar niet aan: "Kinderen lopen hier met een kleedje omhoog, als ik de leuning hoger maak kunnen ze zich niet vasthouden en kukelen ze naar beneden. Dat wil ik niet."

Opmerkelijk is dat er identieke glijbanen met een traphek van 1,10 meter in Nederland staan, die wel zijn goedgekeurd. De Duitse fabrikant van de glijbaan bevestigt dat. Volgens Tolner wordt er dus met twee maten gemeten. Hij geeft de strijd op. De medewerkers van De Sprookjeshof zijn inmiddels ingelicht.

 

weg-werkOp de A28 wordt vanavond en vannacht gewerkt aan het viaduct Oostbroeken ter hoogte van De Punt. Een aantal op- en afritten tussen Eelde en Vries zijn daarom 's nachts tijdelijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Vanavond om negen uur begint Rijkswaterstaat met de werkzaamheden en morgenochtend om zes uur moeten ze klaar zijn. Er geldt een lagere maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

 

rietschans4De brandweer heeft inmiddels de brand bij de Rietschans brandmeester en laat het gecontroleerd uitbranden en monumentale pand is grotendeels verwoest en moet als verloren worden beschouwd. Vermoedelijk is de brand ontstaan in de open haard. Personeel en ongeveer 200 gasten konden het pand bij tijds verlaten en moesten gelaten toe kijken hoe het net geopende en totaal verbouwde restaurant in vlammen op ging.

uitgebreide fotoreportage straks op www.112eelde.nl

 

rietschans

In restaurant De Rietschans aan de Meerweg in Haren is zaterdagavond een uitslaande brand uitgebroken. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar middelbrand.

De brand werd rond 19.40 uur gemeld op de meldkamer in Drachten. Op basis van de vele meldingen die binnenkwamen werden direct twee bluswagens van de Harense brandweer en een hoogwerker uit de stad ter plaatse gestuurd. "Het gaat om een uitslaande brand waar veel rookontwikkeling bij vrij komt", vertelt woordvoerder Anouk Bruintjes van de brandweer.

Volgens de woordvoerder hebben de mensen in het restaurant het pand tijdig kunnen verlaten.

Restaurant De Rietschans is vorige maand geopend na een grote verbouwing. Voor de verbouwing ging het gebouw onder de naam Villa Sasso door het leven.

rietschans3

 rietschans-vanaf-meer

 

bloemencorso-winnaar-2012

Tynaarlo Lokaal is weer druk bezig met de voorbereidingen van de traditionele corso uitzending. 

Dit jaar starten we met de uitzending op vrijdag 5 september om 10.00 uur en gaan we door tot zaterdagmorgen 6 september 10.00 uur. Het is een mega klus voor onze medewerkers maar iedereen is er klaar voor evenals voorgaande jaren is het weer de bedoeling dat onze luisteraars de muziek bepalen die wij gaan draaien in 2013 hebben wij voor meer dan 20 uur verzoekjes gedraaid van onze luisteraars.

Tijdens onze marathon uitzending kun je luisteren naar verslagen van de bouw van de corsowagens in de laatste uren.

Wat gaat niet goed en juist wat wel, het corso bestuur zal regelmatig een update geven van de voorbereidigen.

Paterswolde, Eelde, en Eelderwolde  staan dit weekend in het teken van zwoegen, bouwen en prikken van Daliha's en natuurlijk genieten van de mooie praalwagens en feesten in de diverse feesttenten en Tynaarlo Lokaal is er voor u bij.

Natuurlijk kunt u weer verzoekplaten aanvragen bel naar de studio diverse medewerkers zitten aan de telefoon om uw verzoekjes te noteren en te zorgen dat ze gedraaid worden. Corsowijken kunnen oproepen doen voor eventule benodigdheden.

Verzoekplaten of iets te melden?

Telefoon  050-3091123 of 050-3080624

Mail         Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Twitter        @tynaarlolokaal.nl

Verzoekjes aanvragen klik hier 

 
Online
We hebben 5 gasten online
Onderwerpen Informatief
do aug 28 @18:30 - 19:00
Donderdag geen informatief
vr aug 29 @18:30 - 19:00
Vrijdag geen informatief
Marathon

Corso Marathon

Corso-Marathon-Uitzending 24 uur lang staat Tynaarlo Lokaal in het teken van het Bloemencorso Eelde

Time remaining