Home
Programma vandaag
do juli 24 @00:00 - 18:00
Radio RTV Drenthe
do juli 24 @18:00 - 18:30
Streektaal Nonstop
do juli 24 @18:30 - 19:00
Non-stop-zomer
do juli 24 @19:00 - 20:00
Streektaal Bartje
do juli 24 @20:00 - 21:00
Sounds of the Sixties
do juli 24 @21:00 - 22:00
Popclassics
do juli 24 @22:00 - 23:00
Popclassics
do juli 24 @23:00 - 23:59
Radio RTV Drenthe
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Radio RTV Drenthe


Wilt u mee kijken in de studio via onze webcam klik hier
weer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

In verband met de nationale rouwdag heeft Tynaarlo Lokaal woensdag 23 juli geen reguliere uitzending. U kunt luisteren naar RTV Drenthe met een aangepaste uitzending.

 

Groningen Airport Eelde krijgt er een nieuwe bestemming bij. Met ingang van 28 oktober vliegt wizz-air-470x340 WIZZ Air vanaf Eelde naar de Poolse stad Gdansk. De vluchten zijn op dinsdag en zaterdag.

WIZZ Air is een Hongaarse low-cost-carrier, die vooral vliegt op bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa. Dat doen ze met het vliegtuigtype Airbus A320. Op dit moment vliegt de maatschappij vanaf Eindhoven Airport. Daar komen nu Eelde en Maastricht bij. Volgens adjunct directeur Chiel Stutterheim van Airport Eelde is deze bestemming een aanwinst voor Noord-Nederland. Volgens Stutterheim zijn er in de noordelijke provincies en het grensgebied met Duitsland zo'n 45.000 Polen die hier wonen, werken en studeren. Volgens de luchthaven mikt Wizz Air met hun lijndienst op deze doelgroep.

De lijndienst met Polen is dit jaar de derde nieuwe bestemming die wordt aangekondigd door Groningen Airport Eelde. ArkeFly is sinds deze zomer begonnen met een vlucht op Turkije en FlyBe vliegt sinds begin juni naar Londen. De eerste vlucht naar Gdansk is op 28 oktober.

 

NieukerkengemeentesecretarisJohannes van Nieukerken nieuwe gemeentesecretaris gemeente Tynaarlo

Het college van burgemeester en wethouders heeft Johannes van Nieukerken (55) benoemd tot gemeentesecretaris-algemeen directeur van de gemeente Tynaarlo.????Johannes van Nieukerken was hiervoor directeur van de Kompanjie (ambtelijke organisatie van de gemeenten Veendam en Pekela), de gemeente Sneek, en leidinggevende bij de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. De nieuwe gemeentesecretaris-algemeen directeur start op 1 augustus.

 

oranje-bloemen

De bloemenveiling in Eelde verkoopt meer oranje bloemen tijdens het WK.

Bij FloraHolland gaan de oranjeproducten goed op de klok.

De veilers van FloraHolland zagen dat de kwekers er ook vertrouwen in hadden.

Er is meer aanbod van oranje producten en meer afname. Ook de prijs van de producten ligt hoger dan bij een minder succesvol WK voetbal.

Morgen speelt het Nederlands elftal tegen Argentinië in de halve finale.

 

vanveen-500x315Oud-burgemeester van de voormalige gemeente Eelde heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is Ridder in de Orde van Oranje Nassau geworden. Van Veen was van 1992 tot de gemeentelijke herindeling in 1998 de eerste burger van Eelde. Hij kreeg uiteindelijk geen nieuwe burgemeesterspost in Drenthe.

Na zijn Drentse periode is Van Veen in verschillende Gelderse en Overijsselse gemeentes burgemeester geweest. Onder andere in Warnsveld. Verder was hij waarnemend burgemeester in verschillende gemeenten waaronder Raalte, Rijssen-Holten en als laatste in Haaksbergen waar hij de naar Hoogeveen vertrokken burgemeester Karel Loohuis verving. De VVD'er kreeg de onderscheiding uit handen van de Gelderse commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Hij roemde Van Veen onder meer voor zijn inzet, flexibiliteit, gedreven- en betrokkenheid.

Van Veen is nu nog actief als voorzitter van diverse stichtingen en commissies.

 

summertime

Tynaarlo Informatief heeft een zomerstop van 7 juli tot 18 augustus.

De redactie, presentatie en de techniek rusten even uit om zich weer voor het nieuwe seizoen op te laden.
Tijdens de zomerstop van 18.00 tot 19.00 uur kunt u luisteren naar non-stop zomer muziek.

Vanaf 18 augustus gaan we er weer volop tegen aan om u weer van al het nieuws te voorzien in en rond de gemeente Tynaarlo.

De radiomakers van Tynaarlo Informatief wensen u een fijne vakantie.

 

Rookverbod2De Tweede Kamer heeft ingestemd met het rookverbod in kleine cafés zonder personeel. Een kleine meerderheid is voor.

Tot nu toe gold een uitzondering op het rookverbod voor deze kleine cafés. Het is nog niet duidelijk wanneer het algehele rookverbod van kracht wordt. De Eerste Kamer moet er ook nog over stemmen.

Volgens Jan Doldersum van café de Casteleyn in Elim is dit algehele verbod de doodsteek voor de kleine kroegen in Drenthe. Hij denkt ook dat de toekomst van de dorpscafés op het spel staat, door het rookverbod zou geen ondernemer meer willen investeren in zo'n voorziening.