Home
Programma vandaag
za nov 01 @00:00 - 09:00
Radio RTV Drenthe
za nov 01 @09:00 - 10:00
Volksmuziek
za nov 01 @10:00 - 12:00
Muziek op zaterdagmorgen
za nov 01 @12:00 - 13:00
Streektaal Bartje
za nov 01 @13:00 - 16:00
Lekker Zaterdag
za nov 01 @16:00 - 18:00
Hollands lokaal
za nov 01 @18:00 - 22:00
Royalty FM Gospel
za nov 01 @22:00 - 23:59
Radio RTV Drenthe
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Muziek op zaterdagmorgenweer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

OMDe werkgroep Anne K. waarschuwt voor nieuwe oplichtingspraktijken van Anne K.. De man zoekt via de datingsite Lexa onder een valse naam en onder valse voorwendselen contact met alleenstaande vrouwen.

Hij doet zich voor als Bart uit Emmen en zoekt woonruimte. Een vriend waar hij tijdelijk bij inwoont, zou een relatie hebben gekregen, en daarom moet hij vertrekken. In werkelijkheid zat Anne K. tijdelijk in de opvang van het Leger des Heils in Nieuw-Amsterdam.

De van oplichting verdachte Anne K. heeft de afgelopen jaren in het Noorden al heel wat slachtoffers gemaakt. Vooral alleenstaande vrouwen, hotels en bed & breakfasts zijn geld kwijtgeraakt door zijn praktijken. Ook huurde hij auto's zonder die terug te brengen.

Twee vrouwen

Twee vrouwen hebben zich gemeld bij de werkgroep Anne K. met hun verhaal. Zij ontdekten tijdig dat ze hier niet met Bart uit Emmen te maken hadden, maar met de van oplichting verdachte Anne K. Ze kwamen daarachter toen ze hem bezochten in het Martiniziekenhuis in Groningen, waar hij is opgenomen, en waar zijn werkelijke naam op de patiëntenstatus staat, die aan zijn bed hangt.

Politierechter

De man die oorspronkelijk uit Eelde komt, moet volgens de werkgroep Anne K. eindelijk eens gestopt worden. TROS Opgelicht besteedde eerder dit jaar al aandacht aan de praktijken van Anne K. De werkgroep verwacht dat Justitie nu eindelijk serieus werk maakt van de oplichtingspraktijken van deze Drent, aangezien er woensdag 5 november een politierechterzitting is waar drie zaken tegen K. dienen uit 2010 en 2011. Hierbij gaat het om oplichting, bedreiging en diefstal.

De bedoeling is dat de politierechter deze drie zaken doorverwijst naar de meervoudige strafkamer omdat Justitie bezig is met een uitgebreid strafdossier tegen Anne K., gebaseerd op tientallen aangiftes. Het Openbaar Ministerie wil alle zaken bundelen en in één strafzaak voor de meervoudige strafkamer brengen. Wanneer dat is, is nog onduidelijk.

Vier maanden cel

Een eerdere veroordeling van Anne K. van enkele jaren geleden is deze week onherroepelijk geworden. K. is in 2012 door het Gerechtshof in hoger beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf en vier maanden voorwaardelijk. Dit vanwege onbetaalde rekeningen van een hotel en een bed&breakfast, het afsluiten van een lening onder valse voorwendselen, en vanwege diefstal van een pinpas van een medepatiënt. Anne K. was in cassatie gegaan tegen zijn veroordeling, maar de Hoge Raad heeft dit afgewezen.

 

Aan de Industrieweg in Tynaarlo is een hennepkwekerij opgerold. In een bedrijfloods stonden zo'n tweeduizend planten.

De hennepkwekerij is ontmanteld en de planten zijn in beslag genomen. Voor zover bekend heeft de politie niemand aangehouden.

 

Op dit moment is er een technische storing bij onze provider hierdoor kunt u niet live luisteren via internet.

Wij doen ons best omdit zo snel mogelijk op te lossen.

FCG Radio zend daarom volgende week de 100 ste uitzending uit

 

boven-stad-GroningenOnder de titel: Wat hangt de stad boven het hoofd?`
Zend TV Noord een uitgebreide reportage uit over aardbevingen in de stad Groningen op donderdag 30 november

De aardschokken als gevolg van gaswinning verplaatsen zich richting stad. Wat heeft dat voor gevolgen? Wat zijn de risico's?

In 'Wat hangt de stad boven het hoofd?' praat verslaggever Goos de Boer hierover met hoogleraar Geo-energy Rien Herber, oud-Nam-ingenieur Adriaan Houtenbos, Tweede Kamerlid Agnes Mulder, coördinator aardbevingen Alrita Borst van Veiligheidsregio Groningen en advocaat Wynfryd de Haan die de NAM voor de rechter daagt. 'Wat hangt de stad boven het hoofd?' wordt donderdag uitgezonden in Noord Vandaag.

Noord Vandaag begint om 18:00 uur en wordt ieder half uur herhaald. Je kunt de uitzending ook bekijken via onze apps of rtvnoord.nl.

Logo RTVNoord

 

Speelgoedmuseum-rodenEen meerderheid in de gemeenteraad van Roden wijst een lening van 65-duizend euro voor Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden af.

Het museum had hierom gevraagd om te kunnen onderzoeken of een toekomstplan voor Kinderwereld haalbaar is. De collegepartijen Gemeentebelangen, PvdA en CDA/ChristenUnie en ook oppositiepartij GroenLinks wijzen dit verzoek af.

Het toekomstplan kost naar schatting twee miljoen euro. Dat geld denkt het museum onder meer via sponsoring en donaties bij elkaar te krijgen. PvdA en CDA vinden dat het geld voor het onderzoek daar ook vandaan moet komen. Gemeentebelangen noemt het plan 'niet realistisch' en volgens de ChristenUnie vraagt het museum te vaak om geld.

Secretaris Geert Wolters van de Raad van Toezicht van Speelgoedmuseum Kinderwereld herhaalt wat hij vorige week al in de raadscommissie zei: "Als het toekomstplan voor het museum niet met voortvarendheid wordt aangepakt, betekent dat mogelijk het einde."

 

paard-gras-algemeenDe Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren komt met een landelijk telefoonnummer tegen paardenmishandeling.

Volgens de stichting zijn er extreem veel paardenmishandelingen de laatste tijd. De politie zoekt met een speciaal team al bijna een jaar naar degene die paarden verminkt. Voornamelijk merries worden met een puntige stok of een stanleymes in en rond de geslachtsdelen gestoken.

In Drenthe werden paarden mishandeld in onder meer Paterswolde, Roden, Gasselte en Balloo. De politie houdt er rekening mee dat het om één dader gaat. Het nieuwe nummer tegen paardenmishandeling wordt binnenkort bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden op dierenleedpreventie.nl

 

bladbakken afbeelding

Het najaar is begonnen en de bomen laten hun bladeren al vallen. Het blad van de gemeentelijke bomen valt ook in uw tuin. Om de stortkosten niet via uw groene container te laten verlopen, heeft de gemeente op diverse locaties bakken geplaatst waar u het blad in kunt storten.

De bladbakken zijn niet bedoeld voor takken en overig particulier groen.

Wanneer deze afvalstoffen of andere zaken worden aangetroffen, is de gemeente genoodzaakt de bladbak weer te verwijderen.

De gemeentelijke toezichthouders gaan hierop toezien en handhaven. Voor de overige gft-afvalstromen dient u gebruik te maken van de groene container of de milieustraat in Tynaarlo.

In week 51 (de week voor de kerst) worden de bakken weer weggehaald.

 
Online
We hebben 9 gasten online
Onderwerpen Informatief
ma nov 03 @18:30 - 19:00
Agendabericht voor maandag 3 november 2014.
ma nov 03 @18:30 - 19:00
De heer Reawaruw Consulent Gastouderopvang ViaViela Assen ivm. Open Huis Gastouderopvang ViaViela Assen, kinderopvang in huis.
ma nov 03 @18:30 - 19:00
Persbericht POPGroningen organiseert tweede Groninger popmeeting.
di nov 04 @18:30 - 19:00
De heer Rootveld van het humorgezelschap Drenthe Plat ivm. haar nieuwe voorstelling een gloednieuw en dolkomisch programma van Drenthe Plat.
di nov 04 @18:30 - 19:00
Agendabericht voor dinsdag 4 november 2014.
di nov 04 @18:30 - 19:00
Hotelmanager van Hotel-Restaurant De Zeegser Duinen ivm. Na 60 jaar weer dansen in de Zeegser Duinen op een verrassende Retro dansavond.
wo nov 05 @18:30 - 19:00
De heer Steenbergen van Paviljoen Breeland te Annen ivm. het jaarlijkse kunstweekend met toonaangevende kunstenaars uit geheel Nederland.
wo nov 05 @18:30 - 19:00
Radio collega Riek Vlieg uit Tynaarlo ivm. haar geweldige initiatief een benefietconcert in de Gouden Leeuw te Zuidlaren aangaande de nabestaanden van de rampvlucht MH 17.
wo nov 05 @18:30 - 19:00
Agendabericht voor woensdag 5 november 2014.
do nov 06 @18:30 - 19:00
Weersverwachting van Weerstation Eelde met Christian van Kammen om 18.55u