Home
Programma vandaag
vr apr 25 @00:00 - 16:00
Radio RTV Drenthe
vr apr 25 @16:00 - 18:00
FCG Radio
vr apr 25 @18:00 - 18:30
Streektaal Nonstop
vr apr 25 @18:30 - 19:00
Tynaarlo Informatief
vr apr 25 @19:00 - 22:00
Muziek op vrijdag
vr apr 25 @22:00 - 23:59
Radio RTV Drenthe
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Radio RTV Drenthe


Wilt u mee kijken in de studio via onze webcam klik hier
weer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

Dhr. J.E. de GraafHans de Graaf, sinds dinsdagavond ex-wethouder voor de ChristenUnie in de gemeente Tynaarlo, wordt wethouder in het nieuwe college van Marum.

Woensdagavond zijn de laatste besprekingen over de vorming van een college tussen PvdA, VVD en ChristenUnie. De partijen hebben samen negen van de vijftien zetels. Dan vindt ook de definitieve portefeuilleverdeling plaats. Het is vrijwel zeker dat De Graaf net als in Tynaarlo onder meer de financiën gaat beheren.

De Graaf was sinds 2012 wethouder in Tynaarlo. Na de bestuurscrisis in oktober 2011 nam hij de portefeuille financiën over van VVD-wethouder Nina Hofstra. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen groeide de ChristenUnie van één naar twee zetels. Maar bij de daarop volgende collegebesprekingen viel de partij toch buiten de boot. De Graaf is de tweede bestuurder die vanuit Tynaarlo vertrekt naar Marum. Vorig jaar werd PvdA-wethouder Henk Kosmeijer benoemd tot burgemeester in die gemeente.

 

Kunstenaar-Alber-GeertjesKunstenaar Albert Geertjes uit Eelderwolde begint vrijdag met het terugplaatsen van het kunstwerk op de rotonde bij De Punt.

Drie jaar geleden werd het kunstwerk, dat bestaat uit ijzeren platen en glazen objecten, door een camper vernield. De bestuurder was onder invloed van alcohol. De schade bedroeg zo'n 90.000 euro.

Geertjes begon vorig jaar aan een nieuwe kunstwerk en dat is nu klaar. Hij maakte opnieuw een vliegtuig, dahlia's en een pijl van glas, maar heeft het ontwerp wel iets vernieuwd. Morgen wordt het eerste deel van het kunstwerk geplaatst.

 

staatshotel1Het Gevangenismuseum in Veenhuizen krijgt een nieuwe, vaste tentoonstelling: Het Staatshotel. De tentoonstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van criminoloog Simone van der Zee.

In de tentoonstelling krijgt de bezoeker met behulp van voorwerpen, filmpjes en geluidsfragmenten een beeld van het verhaal van vijf gevangenen, vanaf het delict tot het einde van hun detentie. Mensen hebben vaak een verkeerd beeld van gedetineerden, denkt de directie van het museum.

Via een interactieve wand kunnen bezoekers hun mening geven over actuele kwesties zoals proefverlof voor TBS'ers en het uitzenden van beelden om zo sneller de daders te kunnen pakken.

Morgen wordt de tentoonstelling officieel geopend door Simone van der Zee.

 

schipholGroningen Airport Eelde onderzoekt of er een regelmatige vliegverbinding met Schiphol tot stand kan worden gebracht.

Dat gebeurt op aandringen van de provincies Drenthe en Groningen, die aandeelhouders van het vliegveld zijn. Een verbinding met Schiphol wordt gezien als een goede service voor noordelijke reizigers.

Directeur Marco van de Kreeke van het vliegveld ziet wel mogelijkheden, maar makkelijk is het volgens hem niet. Dat heeft vooral te maken met de relatief geringe afstand tussen Noord-Nederland en Schiphol. In het verleden zijn eerder verbindingen tussen het noordelijke vliegveld en Schiphol geweest. Die bleken in de meeste gevallen niet rendabel te zijn.

 

Een meisje van elf jaar oud is zaterdag gewond geraakt bij een bizar ongeluk op de Eikenlaan in Peize.

Het kind speelde op de stoep. Een 44-jarige automobilist uit Peize zag haar bij het parkeren over het hoofd. Het meisje kwam met haar hoofd klem te zitten tussen de auto en de stoeprand. De brandweer werd ingeschakeld om het kind te bevrijden. De auto moest omhoog worden gekrikt. Met meisje is met verwondingen aan haar hoofd naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht.

 

BA waterboog 600Luchtvaartmaatschappij ArkeFly vliegt vandaag voor het eerst op Groningen Airport Eelde. Vanmiddag wordt de eerste vlucht vanuit het Turkse Antalya verwacht. Het vliegtuig wordt met een ereboog binnen gehaald.ArkeFly kondigde vorig jaar aan vakantievluchten te willen beginnen vanaf Eelde. De vluchten zijn van april tot en met oktober. De touroperator is daarmee de derde maatschappij die vanaf Eelde op Turkije vliegt. Ook Corendon en Transavia gebruiken de luchthaven als vertrekplaats.ArkeFly vult hiermee een deel van de vervallen vluchten van Transavia naar Turkije op. Transavia besloot eerder om de dienst naar Dalaman te schrappen, omdat ze de vliegtuigen op een andere plek nodig hebben. Verder verwacht Transavia minder passagiers vanwege het faillissement van touroperator OAD.

Inmiddels is het zomerseizoen op Groningen Airport Eelde begonnen. Daarin zitten vluchten naar verschillende plaatsen en eilanden in Zuid Europa. De vlucht van RyanAir naar Milaan Bergamo wordt deze zomer niet meer uitgevoerd. RyanAir zegt een tekort te hebben aan vliegtuigen. Net als op Eelde zijn ook vluchten vanaf Maastricht door RyanAir geschrapt.

 

visbootjeTwee jongemannen van 17 en 19 jaar uit Zuidlaren zijn aangehouden voor diefstal van een boot in de Oostermoersevaart bij De Groeve.

Zaterdag werd aangifte gedaan van diefstal. Na onderzoek kwam de politie beide jongemannen op het spoor. Ze waren in bezit van verschillende onderdelen van de boot, waaronder de buitenboordmotor. Maar de boot zelf is niet gevonden. Waarschijnlijk hebben de dieven deze achtergelaten op het Zuidlaardermeer en drijft de boot nog rond op het meer. Mensen die de boot hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie.

 
Online
We hebben 7 gasten online
Onderwerpen Informatief
vr apr 25 @18:30 - 19:00
Persbericht Provincie Drenthe; Nachtelijke afsluitingen N34.
vr apr 25 @18:30 - 19:00
De heer Sietsma. secretaris Vereniging Behoud Synagoge Zuidlaren ivm. de 4 mei Lezing "Ik Zou Lang Willen Leven".
vr apr 25 @18:30 - 19:00
Weersverwachting van onze Eelder weerman de heer van Kammen.
vr apr 25 @18:30 - 19:00
Agendabericht voor vrijdag 25 april 2014.
ma apr 28 @18:30 - 19:00
De heer Schaafsma Eelder Historicus ivm. officiële overdracht aan Oorlogs Informatiecentrum Drenthe de oorlogsdocumenten uit Eelde, brieven en briefkaarten en het Duits schetsboek van soldaten en over Jan Pelleboer die 2 mei 90 jaar zou zijn geworden.
di apr 29 @18:30 - 19:00
Mevrouw Geerts ivm. 100 jaar Harmonie Vries.
Web cam studio
Banner