Home
Programma vandaag
vr okt 24 @00:00 - 16:00
Radio RTV Drenthe
vr okt 24 @16:00 - 18:00
FCG Radio
vr okt 24 @18:00 - 18:30
Streektaal Nonstop
vr okt 24 @19:00 - 20:00
Rocking Bakker
vr okt 24 @20:00 - 22:00
Muziek op vrijdag
vr okt 24 @22:00 - 23:59
Radio RTV Drenthe
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Radio RTV Drentheweer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

wintertijd

In de nacht van zaterdag op zondag (de nacht van de nacht) wordt om drie uur de klok een uur terug gezet.
Dan gaat de wintertijd in.

Een handig ezelsbruggetje om te onthouden wanneer de klok vooruit gezet moet worden:

In het Voorjaar de klok Vooruit zetten

Dat betekent automatisch dat de klok in het najaar een uur terug gezet moet worden.

De eerste praktische toepassing van zomertijd was door de Duitse regering gedurende de Eerste Wereldoorlog, tussen 30 april 1916 en 1 oktober 1916. Kort daarop volgde ook het Verenigd Koninkrijk, voor het eerst van 21 mei 1916 tot 1 oktober 1916. Vervolgens voerde het Congres van de Verenigde Staten op 19 maart 1918 verschillende tijdzones in (die al sinds 1883 bij de spoorwegen in gebruik waren) en maakte de zomertijd officieel (in werking tredend op 31 maart) voor de rest van de Eerste Wereldoorlog.

Tussen beide wereldoorlogen en ook in de Tweede Wereldoorlog was in verschillende Europese landen de zomertijd in gebruik.

De oliecrisis van 1973, die tot een golf van energiebesparende maatregelen leidde, was voor veel Europese landen aanleiding om opnieuw de zomertijd in te voeren. 

Tevens is het de Nacht van de Nacht waaraan Gemeente Tynaarlo meedoet 
Een prachtig DONKER arrangement voor liefhebbers van het donker en de Nacht van de Nacht.
Op zaterdag 25 oktober organiseert de gemeente Tynaarlo samen met restaurant De Twee Provinciën en Rondvaart Noord een speciaal evenement: een rondvaart op het Paterswoldse Meer in het donker en aansluitend een etentje bij kaarslicht.

De Twee Provinciën serveert een driegangenmenu, waarbij u kunt kiezen voor vlees, vis of vegetarisch. En als nagerecht is er een proeverij van verschillende gerechtjes. Aanvang kwart over zes. De boot vaart af om half zeven, het eten is daarna. Tussen de gerechten door kunt u een kijkje nemen op het dakterras en mogelijk een sterrenhemel aanschouwen of de verlichte skyline van de stad Groningen.

Het arrangement kost slechts 39,95, dat is inclusief de boot en het eten. Er is plek voor 40 mensen , dus wees er snel bij! Aanmelden kan tot vrijdag 17.00 uur per mail aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Nederland is één van de meest verlichte landen van Europa. De belangrijkste toepassingen van verlichting zijn verlichting in kassen, licht bij sportvelden en openbare verlichting. Mens en dier hebben geen baat bij veel licht 's nachts.

Daarom wil Tynaarlo een keer per jaar extra genieten van het donkeren dat kan dit weekend een uur langer.

 

van-der-valk-hoofd-tynaarlo

De verwachting is dat de bouw van het Van der Valk-hotel in Kranenburg-Zuid langs de A7 op Tynaarloër grondgebied begin volgend jaar van start gaat.

Het bestemmingsplan ligt tot 31 oktober ter inzage voor eventuele zienswijzen. Het hotel krijgt 130 kamers, een brasserie, een restaurant en zalen. Bij het hotel komen 226 parkeerplaatsen en het naastgelegen transferium Hoogkerk wordt uitgebreid met 465 parkeerplaatsen. Tussen de nieuwbouw en natuurgebied Peizermaden komt een natuurzone. Buurgemeente Noordenveld is akkoord met de plannen.

 
Speelgoedmuseum-roden

Het is nog allerminst zeker of  extra geld krijgt van de gemeente Noordenveld.

Geert Wolters van de Raad van Toezicht van het museum pleitte gisteravond tijdens de raadscommissie voor steun, maar de raadsleden hielden zich op de vlakte. Het speelgoedmuseum ontwikkelde een toekomstplan om meer bezoekers te trekken, maar heeft daarvoor 65.000 euro nodig.

B en W willen eerst de aanpak van de Brink in Roden in kaart hebben alvorens met geld over de brug te komen. De jaarlijkse subsidie van Kinderwereld van ruim 58.000 euro blijft overigens wel gehandhaafd. Over twee weken spreekt de gemeenteraad zich uit over extra steun aan het museum.

 

corendon 1Touroperator Corendon Airlines vliegt vanaf het zomerseizoen van 2015 vanaf luchthaven Eelde naar het Turkse Bodrum. De eerste vluchten vertrekken eind april 2015.

De vluchten naar Bodrum zijn op dinsdag en vrijdag. Wel wordt er een tussenstop gemaakt op Eindhoven Airport om daar passagiers in te laten stappen. Corendon vliegt sinds de verlenging van de start- en landingsbaan twee keer per week op Antalya. Daar komt nu dus een tweede Turkse bestemming bij.

Voor Groningen Airport Eelde is dit goed nieuws. Nog niet zo lang geleden maakte RyanAir bekend te stoppen met hun vluchten vanuit Eelde, omdat ze de vliegtuigen nodig hebben voor andere lijndiensten. Komende week vertrekt ook de eerste vlucht van WizzAir naar het Poolse Gdansk en op 1 november vertrekt de eerste vakantiecharter naar Lanzarote. De vluchten van Corendon zijn volgens de maatschappij inmiddels te boeken.

 

081021-zuidlaardermarktOp de Zuidlaardermarkt is dit jaar meer rekening gehouden met dierenwelzijn dan vorig jaar. Dat concludeert Dierenbescherming Drenthe die samen met Eyes on Animals en de organisatie van de markt de boel in de gaten hield.

De marktorganisatie heeft volgens de Dierenbescherming zijn best gedaan door onder meer hooi en water voor de dieren beschikbaar te stellen. Wel maakten paardeneigenaren hier nog te weinig gebruik van en werden dieren soms ruw behandeld. Ook het voorschrift om ezels niet nat te laten worden in de regen, werd genegeerd. Ook nadat dit meerdere keren was omgeroepen. Ezels hebben geen waterdicht vacht en raken snel onderkoeld als ze nat worden.

Uitgeputte pony

Ook werd er een shetlandpony aan zijn staart opgetild en voortgesleept door een handelaar. Het beest was uitgeput en viel uiteindelijk neer. De marktorganisatie is ingeschakeld en die heeft volgens de dierenbescherming een hartig woordje met de handelaar gesproken. Een dierenarts heeft de pony onderzocht.

Het was voor het eerst dat de organisatie van de markt en Dierenbescherming Drenthe samenwerkten bij de paardenmarkt. Ze hebben onder meer samen gekeken naar een gedragscode voor handelaren.

 

style hair profStyle Hair Professionals is failliet verklaard.

Het bedrijf heeft 28 kapsalons in Drenthe in Groningen, onder meer in Paterswolde, Assen, Emmen en Gieten.

Bij het bedrijf werken zo'n 180 mensen.

De curator gaat in gesprek over een doorstart van het bedrijf en laat weten dat er belangstelling is.Hij verwacht dat er over een of twee weken meer duidelijkheid is.

In de tussentijd blijven alle werknemers in dienst en alle filialen geopend.

 

lachende ezelOp de Zuidlaardermarkt zijn dit jaar minder paarden en pony's aangevoerd dan vorig jaar.

De teller stokte bij 1512 paarden en pony's en 25 ezels. Het totaal van 1537 is 10 procent minder dan vorig jaar. Paardenhandelaar Gerardus Post denkt dat het komt omdat er minder paarden worden gefokt. 'Maar dat gaat de komende jaren wel weer stijgen. Dit is een tijdelijke dip, net als in de jaren tachtig. En dat heeft ook mede te maken met de euro, die het houden van paarden ook duurder heeft gemaakt.'

Ondanks het lagere aantal aangevoerde paarden blijft de Zuidlaardermarkt de grootste paardenmarkt van West-Europa.

 
Online
We hebben 13 gasten online
Onderwerpen Informatief
ma okt 27 @18:30 - 19:00
De heer de Graaf professioneel zanger - gitarist, producer en presentator ivm. onder meer zijn nieuw singel "Naarmate" een Nederpopnummer van zijn album "Tijd".
ma okt 27 @18:30 - 19:00
Mevrouw Schillhorn van Veen Vice - Voorzitter Vereniging Dorpsbelangen Tynaarlo ivm. "van puinplek naar prachtproject".
di okt 28 @18:30 - 19:00
Het gehele half uur minimaal 2 kinderen van de Musicalgroep Kick uit Eelde ivm. de uitvoering Romeo en Julia en in het halve uur zal er LIVE een optreden door de kinderen/ "Kickers" worden verzorgd.
wo okt 29 @18:30 - 19:00
Wethouder gemeente Tynaarlo de heer Berends ivm. minder inwoners Tynaarlo in aanmerking voor hulp bij huishouding.
wo okt 29 @18:30 - 19:00
De heer van der Plas, Dominee Protestantse gemeente Eelde - Paterswolde ivm. kaars aansteken voor wie zijn overleden in de Dorpskerk Eelde.