Home
Programma vandaag
Geen evenementen
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginGeen evenementen

weer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

gemeentehuis haren 3 1024x731-1

Een meerderheid van de gemeenteraad van Haren wil net als het college verder met de gemeente Tynaarlo.

Dat bleek vanavond tijdens een speciale raadsvergadering.

Hoe werd er gestemd door de verschillende partijen?

Collegepartijen D66, Gezond Verstand Haren en de VVD (in totaal tien van de zeventien zetels) stemden voor fusie met Tynaarlo. De PvdA, ChristenUnie en GroenLinks gaan liever verder met Groningen en Ten Boer. Het CDA ziet kansen om zelfstandig te blijven.

Haren moet net als de andere Groninger gemeenten worden heringedeeld om ook in de toekomst alle gemeentelijke taken aan te kunnen. Onderzoekers vonden dat samengaan met de stad Groningen en Ten Boer het meest logisch is.

Maar tweederde van de inwoners van Haren ziet er niets in om 'een buitenwijk van de stad te worden'.

 

gestolen autosHAREN - Er zijn vandaag opnieuw drie auto's uit het Noord-Willemskanaal bij het Paterswoldsemeer gehaald gisteren was dit ook al het geval. Naast de auto's werd ook een bootje gevonden.

De politie kwam de auto`s op het spoor na duikwerkzaam heden. Met behulp van een baggerschip werden de voertuigen vervolgens uit het water gehaald.

De auto's zijn zwaar beschadigd en volgens de politie gestolen in de periode rond 1995. Een van de auto's komt uit Assen en twee uit Groningen.

Het is nog niet duidelijk of de auto's en de boot die vandaag gevonden zijn ook zijn gestolen. De politie is onderzoekt de wagens.

 

UMCG

ASSEN/GRONINGEN - Drentse ziekenhuizen kunnen het de komende jaren drukker krijgen. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een convenant met zorgverzekeraars afgesloten om minder kleine operaties uit te voeren.

Patiënten kunnen lange wachtlijsten vermijden door naar de kleinere ziekenhuizen te gaan.

 

Plain16bigk

EELDE - Uitbreiding van bestemmingen voor Groningen Airport Eelde. De maatschappij Aegean Airlines vliegt komende zomer vanaf Eelde naar het Griekse Corfu.

Tot nu toe werd vanuit het Noorden alleen op Kos en Kreta gevlogen. Eerder deed Transavia meer Griekse eilanden aan, maar die bestemmingen zijn geschrapt. De vlucht van Aegean is elke vrijdag. Het goedkoopste ticket gaat bijna tweehonderd euro kosten.

 

brandstichtingVoor brandstichting op zijn kamer in een kliniek in Zuidlaren is een 64-jarige man door de rechtbank in Assen veroordeeld tot tbs met voorwaarden.

De man had in juli dit jaar papier in het raamkozijn in brand gestoken en de deur van zijn kamer gebarricadeerd. Zes patiënten op dezelfde afdeling moesten vanwege de rookontwikkeling worden geëvacueerd.

De brandweer kon uiteindelijk de deur van de kamer forceren en de brand blussen.

 
sprookjeshof-buiten

Het is voor 95 procent zeker dat De Sprookjeshof in Zuidlaren wordt overgenomen door een nieuwe eigenaar. Dat zegt de huidige eigenaar Albert Tolner.

Tolner heeft een principeakkoord getekend met een overnamekandidaat. Tolner wil het park verkopen omdat hij de regelzucht van de overheid zat is.

Om de overnamekandidaat iets meer tijd te gunnen om de zaken af te handelen, blijft de famile Tolner nu tot 1 februari eigenaar.

 

online-klachten-loket-Heeft u een klacht over het vliegverkeer op Groningen Airport Eelde? Vanaf morgen heeft het vliegveld een eigen online klachtenloket via www.tmaeelde.nl.

Het loket is een initiatief van Stichting Ondersteuning Commmissie Regionaal Overleg Luchthaven Eelde (SOCROLE). Het wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Groningen en Drenthe.

Van de overheid moeten alle luchthavens met reguliere lijnvluchten een overlegorgaan van lokale overheden, bewoners en luchtvaartpartijen krijgen.