Home
Programma vandaag
wo okt 22 @00:00 - 18:00
Radio RTV Drenthe
wo okt 22 @18:00 - 18:30
Streektaal Nonstop
wo okt 22 @18:30 - 19:00
Tynaarlo Informatief
wo okt 22 @19:00 - 20:00
Breeduit
wo okt 22 @20:00 - 21:00
Musik Für Jeder
wo okt 22 @22:00 - 23:59
Radio RTV Drenthe
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Radio RTV Drentheweer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

style hair profStyle Hair Professionals is failliet verklaard.

Het bedrijf heeft 28 kapsalons in Drenthe in Groningen, onder meer in Paterswolde, Assen, Emmen en Gieten.

Bij het bedrijf werken zo'n 180 mensen.

De curator gaat in gesprek over een doorstart van het bedrijf en laat weten dat er belangstelling is.Hij verwacht dat er over een of twee weken meer duidelijkheid is.

In de tussentijd blijven alle werknemers in dienst en alle filialen geopend.

 

lachende ezelOp de Zuidlaardermarkt zijn dit jaar minder paarden en pony's aangevoerd dan vorig jaar.

De teller stokte bij 1512 paarden en pony's en 25 ezels. Het totaal van 1537 is 10 procent minder dan vorig jaar. Paardenhandelaar Gerardus Post denkt dat het komt omdat er minder paarden worden gefokt. 'Maar dat gaat de komende jaren wel weer stijgen. Dit is een tijdelijke dip, net als in de jaren tachtig. En dat heeft ook mede te maken met de euro, die het houden van paarden ook duurder heeft gemaakt.'

Ondanks het lagere aantal aangevoerde paarden blijft de Zuidlaardermarkt de grootste paardenmarkt van West-Europa.

 

LanzarotteReisorganisatie Neckermann is positief gestemd over de eerste vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Lanzarote. Op 1 november is de eerste vlucht. En die zit nagenoeg vol.

Het Drentse vliegveld wisselt successen met tegenvallers af. Zo liet RyanAir vorige week weten te stoppen met de laatste twee bestemmingen vanaf Eelde. RyanAir zegt de vliegtuigen nodig te hebben om vanaf Schiphol de concurrentie aan te kunnen gaan met andere maatschappijen. In april kondigde Neckermann aan op zaterdag te gaan vliegen naar Lanzarote als winterbestemming. Vanaf Eelde zijn al vluchten naar Gran Canaria en Tenerife. De eerste vlucht op 1 november wordt om drie uur 's middags feestelijk uitgezwaaid.

 

273 politie20berichtenEen 25-jarige inwoner van Sappemeer werd maandagnacht tijdens de festiviteiten rond de Zuidlaardermarkt met een mes in de rug gestoken. De man werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Voor zover bekend had de Sappemeerster op de Brink ruzie gekregen met een 43-jarige man uit Nootdorp. Deze zou hem met het mes hebben gestoken. De 43-jarige werd op de plek van de ruzie door de politie aangehouden. Hij is ingesloten. Agenten vonden in de nabije omgeving een mes.

Informatie

Volgens het slachtoffer moeten meerdere mensen het incident gezien hebben. Daarom is de politie op zoek naar getuigen. Heeft u in de nacht van maandag op dinsdag rondom de Brink iets bijzonders gezien dat van belang kan zijn voor de politie? Schroom dan niet om die informatie door te geven. Dit kan op de volgende manieren:

Politie Noord-Nederland via 0900-8844

Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

www.politie.nl/melden

Geschopt

Een 22-jarige inwoner van Roderesch werd tijdens de Zuidlaardernacht op de Koningstraat mishandeld en beroofd. De man wilde iets uit zijn auto pakken en werd door vermoedelijk drie personen geschopt en geslagen. De tot nu toe onbekende daders gingen er met een telefoon, portemonnee en een ketting vandoor. Het slachtoffer moest langs een dokterspost.

Korte sprint

Een 17-jarige jongen uit Tynaarlo werd door agenten na een korte sprint achterhaald nadat hij op de Stationsweg een andere jongen had geslagen. De jongeman werd ingesloten. Een 23-jarige inwoner van Hoogezand werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hij had eerder de nacht al ruzie gehad met een inwoner van Zuidlaren. Een 32-jarige inwoner van het Duitse Hullhorst werd eveneens tijdens de Zuidlaardernacht in de boeien geslagen. Hij bemoeide zich met de arrestatie van een feestganger door de politie.

 

RTV Drenthe is op zoek naar de mooiste boerin van Drenthe als bijlage voor de boerinnenkalender.

De kalender komt deze week uit, maar er staat geen enkele Drentse schone op. Schande! Wij denken dat er zeker wel knappe Drentse boerinnen zijn en daarom gaan we een dertiende maand maken. Boerinnen of boerendochters kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

De mooiste dame krijgt een fotoshoot, komt op televisie en wordt de Drentse bijlage voor de boerinnenkalender. Het doel van de kalender is het stoffige imago van het platteland te verbeteren en aan het hele land te laten zien dat de agrarische sector meer is dan mestlucht en modder.

Dus stuur een mailtje, met foto en details over je boerenachtergrond naar RTV DRENTHE en wie weet word jij onze Drentse dertiende maand!

 

roelfsemaDe Zuidlaardermarkt herdenkt morgen Willem Roelfsema. Hij krijgt een herinneringsbord op zijn vaste standplaats. De paardenhandelaar uit Zuidlaren overleed april dit jaar op 80-jarige leeftijd. Hij was het decennia gezicht van de markt en deed traditiegetrouw op de persconferentie verslag van de handel.

Liefde voor paarden kenmerkte het leven van Willem Roelfsema (1933-2014). Als echte boerenzoon nam hij het bedrijf van zijn vader over. Toen iedereen in de jaren vijftig overschakelde op tractoren bleef hij werken met paarden. Dat is hij blijven doen. Zijn eerste paard verkocht hij in 1948 en sindsdien liep hij alle paardenmarkten van Nederland af. Roelfsema was voorzitter van het indoor concours hippique in Zuidlaren, zat in het bestuur van de Prins Bernhard Hoeve, in de Stichting Oostermoer, was lid van de buurtvereniging Kerkstraat en zat in het bestuur van waterschappen en zuivelfabrieken De Groeve en Acmesa. Hij werd in 2004 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Uitgebreid verhaal in DvhN

Bron: dvhn logo

 

dakgoot-schoonmakenDe politie in Noord-Nederland waarschuwt voor oplichters in de omgeving van Eelde-Paterswolde en Haren. Het zou gaan om een malafide klusbedrijf uit Den Bosch.

De klussers bieden hun diensten aan voor dak- en gootreparaties. Bijvoorbeeld om voor tien euro de dakgoten schoon te maken. Vervolgens wordt een hoge rekening ingediend met daarop niet uitgevoerde werkzaamheden.

Volgens politiewoordvoerder Dirk Neef kun je vaak vooraf al aanvoelen dat je te maken hebt met oplichters: "Als iemand voor een tientje op een ladder wil klimmen en de goten van je woning schoon wil maken, dan kun je eigenlijk wel aanvoelen dat dat nooit kan." Toch kan het voor oudere mensen lastig zijn om het verschil te zien tussen goede klusbedrijven en oplichters.

De politie heeft inmiddels vijf meldingen binnengekregen. Een 96-jarige man uit Paterswolde deed aangifte. Hij kreeg een neprekening van zeshonderd euro.

 
Online
We hebben 13 gasten online
Onderwerpen Informatief
wo okt 22 @18:30 - 19:00
Minder inwoners Tynaarlo in aanmerking voor hulp bij huishouding.
wo okt 22 @18:30 - 19:00
Mevrouw Hamersma van café Onder De Linden te Vries ivm. Nu ook Halloweenfeest in Vries.
do okt 23 @18:30 - 19:00
De wegwerkzaamheden in Eelde-Paterswolde blijkt uit te lopen op een ramp voor plaatselijke ondernemers. Frank van Driel van de winkeliersvereniging EPE geeft uitleg waarom.
do okt 23 @18:30 - 19:00
Weersverwachting van Weerstation Eelde met Christian van Kammen.
do okt 23 @18:30 - 19:00
Popgroep Orange Skyline