Home
Programma vandaag
vr nov 21 @00:00 - 16:00
Radio RTV Drenthe
vr nov 21 @16:00 - 18:00
FCG Radio
vr nov 21 @18:00 - 18:30
Streektaal Nonstop
vr nov 21 @19:00 - 20:00
Rocking Bakker deel 1
vr nov 21 @20:00 - 21:00
Wmusic
vr nov 21 @21:00 - 22:00
Rocking Bakker deel 2
vr nov 21 @22:00 - 23:59
Radio RTV Drenthe
Nieuws Archief
Facebook
Medewerkers loginregiotram-exit

Nu op Radio Tynaarlo Lokaal: Rocking Bakker deel 1weer

Christian van Kammen is onze weerman elke vrijdagavond rond de klok van 18.55 uur zal hij u op de hoogte brengen van het weer voor het weekend en wat de komende week verwacht mag worden.

Voor een uitgebreide weersverwachting www.weerstation-eelde.nl

TOMTOM-EELDEPiloten kunnen vanaf donderdag met hulp van een nieuw GPS-systeem landen op luchthaven Eelde. Het lijkt op de TomTom, zoals die in de auto wordt gebruikt.

Tot nu toe moeten piloten de vliegtuigen van grote afstand recht voor de landingsbaan brengen, zodat ze met hulp van het huidige ILS-systeem kunnen landen. Dat is bij gebruik van satellietsignalen niet nodig.

Landen wordt makkelijker bij slecht zicht

Samen met het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, NLR, verschillende vliegscholen in Eelde en Luchtverkeersleiding Nederland is het nieuwe systeem ontwikkeld. De afgelopen tijd zijn er proeven mee gedaan.

Een ander voordeel is volgens luchthaven Eelde dat er met minder zicht ook geland kan worden. Met het systeem dat nu wordt gebruikt, is het nodig om de baan vanuit de lucht van afstand te kunnen zien.

Eerste in Nederland

Groningen Airport Eelde is het eerste vliegveld in Nederland dat gebruik maakt van het nieuwe systeem. Het vliegveld zegt daarmee voor piloten in opleiding ook meer mogelijkheden te hebben.

 

lezenenschrijvenDe gemeente Tynaarlo gaat inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen helpen. Op die manier moet het makkelijker voor ze worden om deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

Een motie van de PvdA hiervoor kreeg tijdens de begrotingsvergadering raadsbrede steun. Sociale teams in de wijken en dorpen worden opgeleid om laaggeletterden op te sporen, hun probleem bespreekbaar te maken en te zorgen dat ze de juiste hulp krijgen.

De PvdA zegt dat er in de gemeente Tynaarlo honderden mensen zijn die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen.

 

zandsculptuur 7

Acht professionele kunstenaars nemen deel aan WK miniatuur zandsculpturen bouwen.
Jaarlijks vinden er diverse wereldkampioenschappen plaats op het gebied van zandsculpturen bouwen. Een van die wereldkampioenschappen gaat in december in Zuidlaren (Drenthe) plaatsvinden. Van 6 tot en met 14 december 2014 strijden acht professionele kunstenaars van over de hele wereld bij SculpturePark om de wereldtitel in de categorie 'miniatuur zandsculpturen bouwen'. Het publiek kan het WK bij SculpturePark live volgen.

Het thema van het WK luidt 'World Wide Christmas'. Zoals bekend wordt Kerst over de hele wereld op verschillende wijzen gevierd. Dat moet terug te zien zijn in de sculpturen. De kunstenaars werken per persoon op twee tafels van 1.10x1.30 meter en één tafel van 0.80x1.30 meter. Per tafel hebben ze de beschikking over 500 kilo zand. De kunstenaars krijgen één verplichte opdracht (nader bekend te maken) en twee vrije opdrachten.

Wilfred Stijger, die als artistiek leider verantwoordelijk was voor de grootste indoor expositie ter wereld in SculpturePark, 'De Hondsrug verbeeldt', staat aan het hoofd van de vakjury. De andere juryleden worden binnenkort bekend gemaakt. Op 14 december 2014 heeft deze jury de zware taak om een van de kunstenaars tot wereldkampioen uit te roepen. Alle sculpturen zijn vanaf 14 december 2014 tot en met 30 januari 2015 te zien in de expositie 'World Wide Christmas'.

 

woonboot-niewoldEindelijk is het dan zover. De heer Arjan Niewold wordt a.s. zaterdag om 9.00 uur versleept van zijn huidige ligplaats in het haventje van Zuidlaren naar zijn legale ligplaats op de Groeve. Hiermee kan het boek "woonboten Tynaarlo" definitief worden gesloten.

Na jarenlange juridische strijd op de Groeve, het wel of niet gedogen van de daar aanwezige woonboten, kwam hieraan, in 2013, definitief een einde. Met tussenkomst van Leefbaar Tynaarlo en steun van de raad van Tynaarlo, viel uiteindelijk het besluit dat de boten gelegaliseerd werden en een definitieve ligplaats kregen. Het voordeel nu is dat de woonboten met ligplaats eventueel kunnen worden verkocht/overgedragen aan derden (officiële ligplaatsen). Daarmee is de rust hopelijk weergekeerd op de Groeve.

Het feit dat er nog een plekje over was op de Groeve en de gemeente liefst zag dat het haventje in Zuidlaren werd ontdaan van de daar 2 aanwezige woonboten, is dit ook geregeld. 1 Woonboot is definitief verwijdert (slechte staat van onderhoud) De woonboot van de heer Niewold krijgt nu een plaatsje op de Groeve.A.s. zaterdag zal de woonboot worden versleept. Wel dan niet met mankracht!

U bent van harte welkom om, samen met de heer A. Niewold, a.s. zaterdag om 9.00 uur mee te kunnen beleven hoe hij na jarenlang getouwtrek naar zijn vaste ligplaats op de Groeve wordt versleept. (Het vertrek adres is Havenstraat 1, 9471 AN Zuidlaren) (Het weer zo is de voorspelling, zal rustig zijn)

 

ons-dorpshuisDorpshuizen een zetje geven in moeilijke tijden: dat is een van de redenen om de verkiezing Dorpshuis van het Jaar te starten.

De Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD) heeft het initiatief genomen voor die verkiezing. Op het provinciehuis lieten gisteravond tientallen vertegenwoordigers van dorpshuizen weten mee te gaan doen. Drenthe telt in totaal 160 dorpshuizen.

De BOKD hoopt dat dorpshuizen inspiratie opdoen door de verkiezing en leren van elkaars voorbeeld. Dorpshuizen moeten laten zien dat ze een brede functie vervullen binnen hun dorp waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Daarmee denkt de BOKD dat de rol van dorpshuizen ook veel zichtbaarder wordt.

De inschrijving loopt tot 1 januari. Een onafhankelijke jury bepaalt aan de hand van een ingeleverde vragenlijst welke tien dorpen gaan strijden om een finaleplaats. Juni volgend jaar is duidelijk welk dorpshuis de hoofdprijs van 2500 euro wint. De Rabobank, RTV Drenthe en de provincie Drenthe ondersteunen de verkiezing.

Dorpshuizen die mee willen doen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

ryanair 2261642b

De laatste vlucht van Ryanair die vandaag zou vertrekken vanaf vliegveld Eelde, gaat niet door. Vanwege mist kon het toestel niet landen en is het uitgeweken naar de luchthaven van Münster.

De laatste vlucht stond gepland om 9.35 met als bestemming het Spaanse Girona. De passagiers die uit Girona komen, worden met bussen naar Eelde vervoerd. En de reizigers voor de laatste Ryanair-vlucht vanaf Eelde zitten inmiddels ook in de bus op weg naar Duitsland. Het is nog niet bekend hoeveel vertraging zij oplopen.

Ryanair kondigde onlangs aan alle vluchten van en naar Eelde te schrappen vanwege een capaciteitsprobleem.

 

het-meisje-kijkt-door-vergrootglasOp een ranglijst van grote penissen bungelt Drenthe onderaan samen met Overijssel.

Dat blijkt uit een bericht van een condoomwebshop op basis van hun onderzoek onder 25.000 bestellingen. De webwinkel keek naar het aantal bestelde XL-condooms per provincie.

In de lijst staat Zuid-Holland op nummer 1. Opmerkelijk is dat de provincie Friesland op twee staat. De Groningse piemel doet het niet best met nummer negen.

De volledige ranglijst:

1.Zuid-Holland • 2.Friesland • 3.Noord-Holland • 4.Noord-Brabant • 5.Utrecht

6.Gelderland  •  7.Limburg  •  8.Flevoland  •  9.Groningen • 10.Zeeland • 11.Drenthe•12.Overijssel 

 
Online
We hebben 15 gasten online
Onderwerpen Informatief
ma nov 24 @18:30 - 19:00
Voorzitter Z.O.V./ Zuidlaarder Ondernemers Vereniging de heer de Groot, ivm. Z.O.V. gelukkig weer op volle kracht, dus slaat Sinterklaas Zuidlaren dit jaar gelukkig niet over. En eventuele andere zaken bijvoorbeeld Z.O.V, Zuidlaren, gemeente Tynaarlo e.d.